Als ik had geweten wat ik nu wist…..

Een blog voor aanstaande ouders, zwangere mama’s en ouders met jonge kinderen.

De jonge kinderen in mijn praktijk hebben wat gemeen!

Dit zou eigenlijk iedereen moeten weten.

Dit is de reden dat ik (meer) preventief wil gaan werken.

Alle ouders en opvoeders die mijn praktijk bezoeken hebben een uitdaging of een probleem in de opvoeding of maken zich zorgen over hun kind.

Al deze kinderen hebben een moeilijke situatie meegemaakt toen ze in de buik van hun moeder zaten of hebben een heftige geboorte gehad of zelfs traumatisch.

Dat dit gevolgen heeft voor later is vaak niet bekend of wordt door medisch geschoolde mensen niet gelinkt aan gedrag nu.

Veel problemen en uitdagingen worden pas echt gezien als de kinderen naar school gaan.

Maar hoe fijn is het als er al eerder gekeken wordt naar gedrag of nog fijner dat ouders de mogelijke gevolgen kennen van de zwangerschap en geboorte en soms opvoeding en verzorging.

Ik had het in ieder geval wel eerder willen weten en de ouders en opvoeders in mijn praktijk ook.

Ik ga altijd terug naar de oorzaak van gedrag en dit begint al bij de conceptie.

Gedrag is namelijk altijd logisch. Spraakproblemen, driftbuien, slaapproblemen en nog veel meer er is altijd een oorzaak.

Als moeder van een tweeling van inmiddels 7, zeg ik nu vaak wist ik dit maar veel eerder.

Aan de andere kant, als ik dit niet had meegemaakt stond ik nu niet op dit punt in mijn leven. Ik ben dan ook dankbaar voor mijn weg. Ik voel me ook zeker niet schuldig, soms moet je iets meemaken of ervaren om er sterker uit te komen.

Mijn eigen zwangerschap was in eerste instantie ontspannen en fijn, maar als ik inzoom op alles wat er in die tijd speelde was het zeker geen rooskleurig sprookje.

Ook mijn zwangerschap was soms best pittig en zwaar. Ook de uiteindelijke bevalling was geen pretje, ik werd ingeleid en onze jongste is als een raket geboren (waarbij ik niks voelde door de pijnbestrijding) en de oudste van de twee is na duwen en trekken en een knip en een vacuumpomp uiteindelijk met een spoedkeizersnede geboren en belande uiteindelijk in de couveuse. En dit alles had zeker gevolgen, soms gevolgen die nu pas zichtbaar worden omdat ik ook niet beter wist.

Een baby verzorgen, voeden en later opvoeden kan soms erg pittig zijn en dat het er twee waren maakte het soms extra pittig. Ik wilde zoveel maar ik kon en mocht niet. Wat was het zwaar. Voor jou is het misschien ook wel enorm pittig en zwaar. Wees gerust je bent zeker niet de enige.

Als ik terug kijk op dit alles had er zoveel anders gekund, als ik wist hoeveel impact mijn hele bevalling heeft gehad op mijn kinderen. Als ik had geweten wat de voor en nadelen waren van flesvoeding ten opzichten van borstvoeding. Als ik had geweten dat een wipstoeltje naast heel veel gemakken ook gevolgen zou hebben dan….

En ik heb het niet over de doorsnee adviezen van kraamverzorgenden, dokters en constatatie bureau artsen….

Wist jij dat voldoende buiktijd als baby belangrijk is voor het goed kunnen focussen, wist je dat een verkeerde houding bij flesvoeding een relatie heeft met het besef van links en rechts. Wist je dat een keizersnede gevolgen heeft de voor de zindelijkheid en het concentreren op school?

Ik wist dit niet…. Inmiddels wel en ik wil ook jou dit niet ontnemen.

De gevolgen zoals, prikkelgevoeligheid, driftbuien, overstrekken, concentratieproblemen, uitdagingen op het gebied van lezen en schrijven en nog veel meer zijn steeds vaker een logisch gedrag van een oorzaak eerder in het leven.

Wil jij het beste voor je kindje en ben je benieuwd wat je kan doen om problemen of uitdagingen in de toekomst te verkleinen?

of

Heb jij een pittige zwangerschap gehad of een zware bevalling en wil je weten wat hiervan de gevolgen kunne zijn?

of

Loop jij ook met je ziel onder je arm, ben je radeloos, voel je je machteloos, onzeker of ben je vooral moe. Zoek dan hulp, ga met mij terug naar de oorzaak.

Gedrag is altijd logisch! Wat wil jouw kindje jouw vertellen?

Durf jij te luisteren…. Gedrag wil begrepen worden, niet worden opgelost.