Ieder gedrag, van jouw zelf, van jouw partner maar ook dat van jouw kind is LOGISCH. De vraag is wat is de behoefte….

Gedragsproblemen, leerproblemen, uitdagingen in de opvoeding of anders dan dat, ik ben ervan overtuigd dat er altijd een oorzaak is.

Zoals jullie misschien wel weten ga ik in mijn praktijk altijd op zoek naar de oorzaak. Ik doe niet aan symptoombestrijding ik werk aan de oplossing. Hier ligt mijn kracht.

Tijdens mijn opleiding psychomotorisch kindercoach raakte ik in gesprek met een GIK’er, je zal wel denken een GIK’er wat is dat nu toch…. Dat is iemand die bekend is met de methode Geboorte in Kaart.

Ik ben en blijf altijd op zoek naar methodes welke aansluiten bij de eerste fases van het leven, daar waar stress als eerste wordt ervaren en beleefd de geboorte en dit is dus zo’n methode waarvan ik dacht… hier wil ik meer over weten.

Ik was verkocht dit moest ik gewoon doen, eerst dacht ik eerst deze opleiding afmaken en dan de volgende stap, maar als je mij een beetje kent dan weet je dat ik weinig geduld heb…. Ik schreef me dan ook een week later in.

Ik wist al dat er veel problemen en uitdagingen gerelateerd zijn aan de geboorte en bevalling, maar Geboorte in Kaart gaat dieper en verder dan dat. Nog meer terug naar de oorzaak nog meer naar die basis die zo belangrijk is.

Vanaf 1 april zal in mijn praktijk deze nieuwe methode worden ingezet.

Vanaf nu zal bij iedere intake en screening GIK een onderdeel* zijn.

Dit betekent dat we tijdens de kennismaking/intake al terugblikken naar de zwangerschap, geboorte en de eerste 9 maanden van het leven. En nu hoor ik je denken maar mijn zoon of dochter is geadopteerd of ik was onder narcose dus ik weet er niks meer van of mijn moeder leeft niet meer dus dat weet ik niet…. maar iedereen weet onbewust wat er is gebeurd.

Jouw kind of jij zelf was de hoofdrolspeler van deze film, alles draaide om geboren worden.

Het spannendste wat je ooit deed is geboren worden.

Dit is een stukje film zonder taal, want taal is nog niet aanwezig. Je gedrag is opgeslagen vanuit een overlevingstrategie en is een patroon geworden van jou leven nu.

Geboorte in kaart werkt!

Geboorte in kaart is machtig mooi!

Geboorte in kaart heeft zoveel impact!

Wil jij weten wat de behoefte is van jouw kind? Wil jij de impact voelen?

*GIK wordt uitsluitend toegepast na toestemming van de ouders en/of opvoeders.

Denk hierbij aan het volgende: Je kunt kinderen beter de waarheid vertellen dat iets te verzwijgen vanuit een goede bedoeling.