Ik liep soms wel 10 km met de hond van mijn oom en fietste 5x per dag langs de bouwplaats waar hij iedere dag werkte.

Mijn onbegrepen obsessie!

Mijn obsessie, gezien willen worden.

Een coach bezoekt ook regelmatig een coach en naast mijn coach afspraken word ik ook tijdens mijn opleiding regelmatig gecoacht door mede cursisten, we moeten namelijk het geleerde in de praktijk brengen.

Afgelopen maand werd ik tijdens een oefensessie gecoacht op een stuk uit mijn verleden.

Het woord obsessie kwam naar voren en toen dat gebeurde besefte ik eigenlijk pas hoe anders ik was in vergelijking met mijn vriendinnen.

Ik was heel snel verlieft (nou ja ik noemde het verlieft), als iemand aardig tegen mij was of vroeg hoe het met me ging en hij was ook nog een beetje knap dan ging er bij mij een vuurtje branden in mijn buik.

Dat ook dit weer alles te maken heeft met gezien willen worden, was voor mij toen niet duidelijk. Nu begrijp ik dat wel. 

Nu weet ik dat ik een onvervuld verlangen heb ik gezien worden en dit kan ik opvullen met heel veel andere dingen zoals mijzelf volstoppen met snoep, koek en chips, achter iemand aanlopen die mij ziet (net als toen), een ander helpen die zich niet gezien voelt want ik begrijp diegene zo goed en dan hoef ik niet met mijzelf bezig te zijn of de oorzaak aanpakken.

Die oorzaak zit in mijn verleden, dat ik als kind bepaalde periodes niet gezien ben. Maar dit is ergens opgestart en dit is waar het begon. Ik ben ervan overtuigd dat situaties zich blijven herhalen tot dat het begrepen wordt. 

Dus die obsessie voor vriendjes, al die foute mannen waar ik voor zorgde, mijn passie voor de brandweer en het niet kunnen loslaten van situaties waarin mijn hulp nodig leek had een reden. Het vulde mijn gat in het gezien worden op, tenminste tijdelijk, want het liep uit eindelijk altijd slecht af omdat ik er vaak letterlijk aan onderdoor ging.

Dit kan ik niet alleen dus ik heb een afspraak gemaakt met mijn eigen coach.

Later meer….

In praktijk ga ik bij iedere situatie opzoek naar de oorzaak, hierbij kijk ik verder dan het gedrag. Het gedrag wil namelijk begrepen worden, net zoals mijn gedrag in het stuk hier boven. Als je begrijpt waar het vandaan komt, dan kan je het begrijpen en komt er ruimte voor verandering.

Ik kan mijzelf niet behandelen, net zoals mijn kinderen en dat is maar goed ook. Je lijf en je mind brengen je namelijk om een dwaal spoor om zich zelf te beschermen.