Laat die tenen maar wiebelen.

Ik stel voor dat alle kinderen gaan gymmen op blote voeten vanaf a.s maandag.

We willen met elkaar volgens mij hetzelfde. Namelijk; kinderen die sterk en stabiel in het leven staan. Om sterk en stabiel op te groeien is het belangrijk dat we stevig in onze schoenen staan. En om stevig in onze schoenen te staan is het belangrijk om te weten wie onze voeten zijn en wat ze kunnen.

(Oude) kleuterleerkrachten en gymdocenten laten we weer gaan springen en klimmen.

Wat dacht je van hakken-tenen over de zandbakrand, hiermee leren onze kinderen wat de voorkant is en wat de achterkant is van hun voet en dus van hun lijf. Ze leren hun grenzen kennen vanuit hun lijf. Laten we kinderen in de gymles rollen over de lange mat dan leren we kinderen wat de voorkant en achterkant is van hun lijf. Dit is wel belangrijk om een keuze te kunnen maken in deelnemen (vooruit) en terugtrekken (achteruit).

Als psychomotorisch kindercoach zie ik heel veel kinderen die letterlijk niet goed op hun voeten staan, ik zie kinderen die zonder hun armen en dus alleen met hun benen zichzelf niet vooruit kunnen bewegen over de grond. De basis voor leren is bewegen. Onze beweegpatronen zijn nodig om tot leren te komen. Ik weet zeker dat als we in de eerste paar jaar van de basisschool en als het even kan al op de peuterspeelzaal meer bewegen (rekening houdend met de beweegpatronen) dat er veel minder leerproblemen zijn.

Kinderen staan stabieler in het leven en kunnen zich beter staande houden in onze maatschappij. Ze zeggen dat kinderen op het platteland meer bewegen, maar ook hier in de Krimpenerwaard zijn heel veel kinderen met leer en gedragsproblemen en we kunnen deze kinderen met elkaar helpen als we weten wat we moeten doen.

Lieve ouders, opvoeders, leerkrachten en gymdocenten, ga meer bewegen. En begin bij de basis. Veel kinderen kunnen helemaal niet tijgeren, kruipen en rollen maar dit is wel de basis. Onze beweegpatronen zijn de basis voor leren.

Wil jij weten wat je kan doen om je kinderen extra te ondersteunen? Neem dan contact met mij op. www.bikkelmetprikkels.nl

Ieder kind is het waard, in de Krimpenerwaard.