De kogel is door de kerk wat bij de laatste lockdown 2 weken duurde. Is nu na twee dagen ingegaan. De meiden gaan naar de noodopvang. We kregen zelfs een compliment van de juf.

De kinderen heb ik gechanteerd, want ze bleven liever thuis, maar ik had het zelf gewoon nodig om de rust voor mijn gezin te kunnen bewaren. De meiden krijgen een airtrack (hiermee kunnen ze thuis blijven turnen).

Ook ik wil het beste voor mijn kinderen, voor mij betekent dit dat ik ook moet kijken naar mijn eigen patronen. Bij de 1ste lockdown lukte dit mij nog niet.

In mijn laatste blog vertelde ik over het dominantie profiel van mijn eigen kinderen, maar eerlijk gezegd had ik niet eerder naar mijn eigen gekeken.

Dit heb ik inmiddels gedaan en nu begrijp ik nog beter waarom het bij mij niet lukt met twee kinderen thuis en alles wat erbij komt.

Mijn dominatieprofiel is K, dit betekent: Hersenhelft Rechts, Linker Oog, Rechter Hand, Rechtervoet, Rechteroor.

Mijn dominantie profiel kenmerkt o.a. zich door het volgende: Kan onder stress moeilijkheden hebben om te communiceren, te luisteren en te onthouden. En overziet in stress wel het hele plaatje maar weet niet waar te beginnen om de stuk in stukjes te hakken. 

Profiel K is een visuele leerling die het hele driedimensionale perspectief en de emotionele elementen moet zien om te leren. 

Ondersteunend bij profiel K: moedig de leerling aan om te ontspannen, profiteert van het zitten op de eerste rij, links in de klas.

Als je mijn vorige blog hebt gelegen begrijp je misschien waar het mis gaat, de stress geeft hier de nodige frustratie, onrust en ongemakken. De stress moest er dan ook af.

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie thuis gaat maar hier geeft de kinderen (tweeling van 8) thuis in combinatie met schoolwerk, mijn eigen praktijk en een man met een eigen bedrijf en dezelfde man met een baan bij de brandweer best wel pittig.

Inmiddels heb ik het zo georganiseerd dat ik in de ochtend thuis ben voor de kinderen en in de middag in mijn praktijk aanwezig ben. In de avond plan ik de intakes en de Geboorte in Kaart Sessies en werk ik de behandelingen uit en doe ik de administratie tot uiterlijk 21:00 want anders kan ik niet slapen.

De meiden gaan inmiddels om en op naar de noodopvang en woensdag gaan ze samen.

Dit geeft mij meer rust en dit heeft een positief effect op mijn taak als thuis juf, deze thuis juf is namelijk veel relaxter. 

Hoe heb jij het georganiseerd?  Denk jij ook nog aan je zelf?

En als dat niet lukt… weet jij dan wat je nodig hebt? 

Een vriendin van mij heeft het thuislesgeven verdeeld met haar man. Ze nemen als gezin samen de tijd om koffie te drinken en te lunchen. 

We moeten nog wel even dus denk aan je zelf. Thuisblijft thuis en stress en onrust helpt niemand. 

Buitenlucht geeft bij mij veel rust en ontspanning. Voor mijn kinderen helpt een warm bad met magnesium en eventueel nog een massage. 

Wat heb jij nodig? Wat helpt jou om de beste versie van je zelf te blijven?