Eczeem en het MORO-reflex

 Heb jij of je kind last van exceemklachten? Soms meer of soms minder of misschien wel altijd? In een van de volgende gebieden: binnenkant van de armen en/of benen, handen en/of voeten of in de nek?

Lees dan verder, ontdek de oorzaak en maak definitief een einde aan eczeem!

Waarschijnlijk heb je een actieve – storende moro reflex?

Nu hoor ik je denken MORO-reflex wat is dat? Het MORO-reflex wordt ook wel het schrik reflex genoemd, dit reflex ontwikkeld zich in de baarmoeder, wordt actief tijdens de bevalling en doet vervolgens zijn werk in de eerste maanden van het leven.

Het MORO-reflex is er niet voor niks, het is een belangrijk reflex welke nodig is voor onze ontwikkeling.

Het reflex beschermd de baby en wordt actief als er gevaar dreigt. Door een onverwacht hard geluid, vel licht of een onverwachte bewegingen is er een automatische reactie. In het volgende filmpje zie je wat er gebeurd.

https://www.youtube.com/watch?v=4YsYJwQndkw
MORO- reflex

Vervolgens gaat de baby huilen, waardoor de baby getroost wordt door de opvoeder of verzorger, hierdoor ontstaat een gevoel van veiligheid en rust.

Dit gevoel van veiligheid en rust is nodig om het reflex te laten integreren dit gebeurd normaal gesproken rond de 4 maanden.  

Door verschillende dingen kan het gebeuren dat dit reflex actief blijft en gaat storen in de ontwikkeling van het kind. Het overlevingssysteem is over actief waardoor er geen onderscheidt kan worden gemaakt tussen veilig en niet veilig. Hierdoor zijn deze kinderen altijd alert, waardoor het lichaam altijd gespannen is en klaar is om te reageren. Dit geeft constant heel veel onrust en stress. Onrust en stress maakt het opgroeien en verder ontwikkelen onwijs lastig voor het kind en uiteindelijk ook voor de opvoeder.

Wist je dat zelf volwassenen nog een actieve MORO hebben.

Er zijn heel veel uitdagingen gelinkt aan dit reflex als deze actief – storend is.

Zoals bijvoorbeeld eczeem, allergieën, slaapproblemen, oncontroleerbare drang om suiker te eten, over sensitief, overgevoelig voor geluid licht een aanraking, verstoord door afleidende geluiden, houdt niet van verandering, infecties en nog veel meer.