Wist je dat veel kinderen een tekort hebben aan magnesium. Naar schatting heeft zelf zo’n 80% van de wereldbevolking een tekort.

Voor kinderen is magnesium erg belangrijk. Magnesium is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van botten, tanden en spieren. Zeker als je groeit is magnesium dus heel erg belangrijk.

Bij een magnesium gebrek kan je klachten krijgen zoals concentratie en slaapstoornissen, hoofdpijn, buikpijn koorts en je bent zelfs infectie gevoeliger.

Hoe komt dit nu eigenlijk?

Kinderen krijgen vaak ongemerkt veels te veel suiker en andere koolhydraten binnen – het lichaam gebruikt o.a. magnesium om deze stoffen af te breken en te verwerken.

Dit geldt ook voor gifstoffen, zoals bestrijdingsmiddelen in voeding, hormoonverstorende stoffen afkomstig van plastics (plastic dat strak om groenten zit), bekers en flessen van plastic, microplastics, gifstoffen uit de lucht, residuen van medicatie en de pil die niet uit ons drinkwater verwijderd worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is dus bijna niet te voorkomen.

Maar wat kan je eraan doen?

Voeding in de vorm van chocolade met een hoog cacao gehalte kan het gebrek verhelpen, maar dit is niet altijd de oplossing.

Een magnesium (voeten)bad is een uitkomst voor vele ouders met kinderen. Een warm (voeten)bad met magnesium vlokken is een heerlijke manier van ontspannen voor iedereen maar zeker voor kinderen.

Daarnaast is er ook een magnesium olie voor kinderen beschikbaar. In combinatie met een fijne voetmassage kan dit kinderen helpen om heerlijk ontspannen en de dag af te sluiten.

De volgende symptomen zijn vaak gerelateerd aan een magnesium tekort:

 • Onrustig gedrag;
 • Gedragsproblemen;
 • Slaapproblemen;
 • Angstdromen;
 • Depressieve gevoelens;
 • Gespannenheid;
 • Tandenknarsen;
 • Prikkelbaarheid;
 • Vermoeidheid;
 • Concentratieproblemen;
 • Groeipijnen;
 • Trillingen en schokbewegingen;
 • Hoofdpijn.

Wat een lijst he?!

Veel kinderen hebben al een slechte start, omdat moeders tekorten hebben. Tekorten aan magnesium ontstaan aan de ene kant door een te lage inname: er worden te weinig bronnen van magnesium genuttigd, zoals groene groenten, noten en volkoren producten. Maar zelfs al zouden deze bronnen wel tot het dagelijkse voedingspatroon behoren, dan nog loert een tekort. In de afgelopen 100 jaar is de hoeveelheid magnesium (en andere voedingsstoffen) in onze voeding namelijk dramatisch afgenomen, als gevolg van de huidige landbouwmethoden.

Vermoed jij ook dat je kind een tekort heeft aan magnesium?

Of herken je de bovengenoemde symptomen bij je kind?

Laat het mij dan weten, dan kijken we samen naar welk product het beste bij jullie situatie past.

Himalaya magnesium olie JUNIOR 200 ml (voor kinderen)

Magnesiumolie voor kinderen  van 6 maanden tot 13 jaar.
Himalaya magnesium olie JUNIOR draagt o.a. bij aan een sterk gebit, een heldere geest, normale celdeling en speelt een belangrijke rol in het functioneren van de zenuwen.
Voor nog meer gezondheidsclaims over dit bijzondere mineraal zie verderop deze pagina.
Het is makkelijk op te brengen en voelt voor de kinderhuid mild en zacht aan.

Himalaya magnesium badkristallen

Magnesium ondersteunt het energieniveau en draagt o.a bij tot de normale werking van het zenuwstelsel. Himalaya magnesium badkristallen kun je gebruiken in combinatie met warm water in bijvoorbeeld een voet- of ligbad.
Himalaya magnesium is 100% natuurlijk, zeer zuiver en met een hoge biologische beschikbaarheid. Himalaya magnesium badkristallen bevatten een aanzienlijke hogere concentratie magnesium (47%).