Missie

Bij Bikkels met Prikkels gaan we altijd terug. Bij een kind met een hulpvraag gaan we terug naar de basis en bij coaching van ouders en opvoeders gaan we terug naar de oorzaak.

Of een kind nu driftig is, een moeder radeloos, een vader machteloos, een kind bang, een baby intens verdrietig, een vader bezorgd, een moeder eenzaam er is achter ieder gedrag altijd een positieve intentie.

Om groei en ontwikkeling mogelijk te maken is evenwicht en balans nodig.

Of we het nu hebben over een bloem, een kind of een volwassen persoon, om te groeien is een basis nodig. Huizen bouwen doen we toch ook niet op drijfzand.

We doen altijd ons uiterste best om het goede te doen als kind of als ouder/opvoeder.

Misschien lijkt dit voor de buiten wereld niet altijd zo maar we doen allemaal waarvan we denken dat dit goed is. We maken allemaal fouten, daar leren we van. Soms doen we dingen die we beter niet kunnen doen, ook hier leren we van. En soms weten we simpel weg gewoon niet beter.

Als je als kind leert om niet te praten over wat je voelt en je omgeving doet dit ook doet dan is dit wat je leert. Als je gek gezegd leert om een spijker met een steen in een plank te slaan en nooit anders ziet, dan weet je niet dat dit ook met een hamer kan.

Wij doen heel veel dingen op een bepaalde manier omdat we niet beter weten, dit is niet altijd zichtbaar. Daarom ga we samen terug naar de basis, terug naar de oorzaak!

home

Bij Bikkels met Prikkels werken we samen vanuit veiligheid, openheid, rust en vertrouwen naar groei en ontwikkeling. Ieder op zijn eigen unieke manier, want iedereen is anders!

Visie

Achter ieder gedrag zit een oorzaak. Ik zie het gedrag van eenieder als sleutel. De sleutel tot de oorzaak. Veel hulpverleners werken aan de symptomen van een oorzaak, melatonine (slaapmedicatie) voor slaapproblemen, ritalin voor hyperactiviteit  of we helpen ons zelf; drank voor het verdoven van verdriet, drugs voor het verdoven van pijn. Dit is geen oplossing, in mijn praktijk wil ik mensen laten beseffen dat je altijd verder moet kijken. Er is een oorzaak daar ben ik van overtuigd.

Bikkels met Prikkels

  • Gaat terug naar de oorzaak en werkt van hieruit aan verandering.
  • Laat je zien en ervaren dat er meer is dan symptoombestrijding.
  • Werkt samen, dit betekent dat we het samen doen, jij verwacht wat van mij ik verwacht wat van jou. Een bloem groeit ook niet van 1 x water geven.
  • Loopt een stukje mee op jouw levenspad om je daarna weer los te laten.
  • Is bereid om naar jou toe te komen.