Bij Quantum Reflex Integration (QRI) wordt de Low Level Laser ingezet voor het integreren van reflexen.

Eigenlijk doet de laser niets anders dan het overbrengen van energie doormiddel van (koud) licht.

De Low Level Laser helpt bij het herstellen en versterken van de myeline tussen de zenuwcellen in de hersenen, waardoor de boodschappen sneller worden doorgestuurd naar de volgende zenuwcel. Dit leidt tot een verbeterd fysiek functioneren en een verdere mentale ontwikkeling. 

QRI wordt succesvol toegepast bij het behandelen van leerstoornissen, gedragsproblemen en fysieke uitdagingen. Ook bij autisme, herseninfarct, tinnitus, zenuwpijnen, slechte wondheling, fibromyalgie, kaakproblematiek, CP, Parkinson kan QRI met de Low Level Laser worden ingezet. 

Het QRI programma bestaat uit het stimuleren van acupressuur punten en reflexpatronen met behulp van een harmonisch geluid in combinatie met Low Level Laser licht. Hierbij wordt de volgorde van de natuurlijke reflexontwikkeling aangehouden.

Het programma is eenvoudig te volgen en de resultaten zijn snel zichtbaar.

Low Level Laser
Wat is Low Level Laser Therapie?

Low Level Laser Therapie (LLLT), ook wel Low Power Laser Therapy, Cold Laser Therapy of Soft Laser therapie is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau, dat een effectief is gebleken in de strijd tegen tal van aandoeningen. Alle doorbloede delen van ons lichaam waarvan de cellen beschadigd of uitgeput zijn, kunnen met LLLT gestimuleerd worden tot herstel en genezing.

LLLT is een aanvaarde manier van therapeutische ondersteuning en is toepasbaar in fysiotherapie, acupunctuur, dermatologie, sportgeneeskunde, verslavingsgeneeskunde, diergeneeskunde, voetverzorging en huisartsen geneeskunde.

In de Verenigde Staten en Groot Brittannië is de Low Level Laser therapie (LLLT) een geaccepteerde en breed ingezette vorm van behandeling voor een groot spectrum aan aandoeningen.

Bonnie Brandes heeft ontdekt dat deze lichttherapie ook toegepast kan worden bij het integreren van primaire reflexen. Zij heeft hiervoor het Quantum Reflex Integration programma ontwikkeld. (Copyright http://quantumreflexintegration.nl )

Wat doet de QRI-low level laser eigenlijk precies?
Eigenlijk doet de laser niets anders dan het overbrengen van energie doormiddel van licht.

Door middel van verschillende kleuren licht worden blokkades in het zenuwstelsel weer toegankelijk gemaakt. Alle doorbloede delen van het lichaam waarvan de cellen beschadigd of uitgeput zijn kunnen met de laser gestimuleerd worden.  Zie het maar als een snelweg waar file staat, de blokkade die de file veroorzaak geeft stress en aangepast gedrag. Door het oplossen van de blokkade gaat het verkeer weer rijden en wordt er op de snelweg weer met de juiste snelheid gereden.

Hoe werkt de low level laser?
De laser werkt met verschillende kleuren licht, het licht gaat de huid in zonder warmte of beschadiging van de huid. De straal kan 4 cm het lichaam binnen dringen.

De laser kent verschillende kleuren licht,

* rood voor (bindweefsel en spieren)
* violet ontspant en werkt op de hersendominantie en huidveroudering

Fotonen, zijn lichtdeeltjes die een vorm van energie geven, deze stimuleren de mitochondriën (energieomzetters) in het lichaam en versterkt de adenosine ATP (een onderdeel wat nodig is voor de celstofwisseling) waardoor uiteindelijk DNA verdubbeld (DNA-replica). Deze celdeling is belangrijk, deze zorgt ervoor dat de beschadigede delen sneller worden bereikt waardoor er een snellere genezing plaats vindt. ATP wordt ook wel gezien als de batterij of energiebron voor de cel.

Dit betekend kort gezegd dat de low level laser ingezet kan worden voor pijnverlichting, als voor het versnellen van genezingsomstandigheden. Maar deze behandelmethode kan ook ingezet worden voor reflexintegratie*(uitdagingen zijn bijvoorbeeld; spraakproblemen, leerstoornissen, gedragsproblemen en fysieke uitdagingen en autisme), herseninfarct, zenuwpijnen, slechte wondheling, fibromyalgie, kaakproblematiek en Parkinson.

* Reflexintegratie is een apart protocol en wordt gebruikt voor het integreren van reflexen.