Voor beter (in) slapen, doorslapen, verminderd stress, spanning in het lijf door stress en geeft gewoon Rust in je Kop.

Als 100% aarde type hou ik van het werken met mijn handen in de aarde. Grasmaaien en “gieteren” zo als ik het plantjes water geven noem doe ik ook het liefst in contact met de aarde en dan ook met blote voeten.

De aarde geeft mij rust, rust in mijn kop.

Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat de aarde mij te bieden heeft en ontdek tegenwoordig vanuit passie en interesse steeds meer de medicinale en geneeskrachtige eigenschappen van planten, bloemen en onkruid “ongewenst kruid”.

Je kan wel zeggen dat mijn passie tuinieren (moestuinieren) is en deze hobby geeft mij naast rust in mijn kop, een overvloed aan groenten, fruit, bloemen en kruiden.

Ik onze huistuin groeit op meerdere plaatsen uitbundig de passie flora, deze prachtige klim plant heb ik zelf gestekt en uitgeplant, waardoor de passiebloem veelvuldig in de tuin aanwezig is.

Rust in mijn Kop is eigenlijk waar ik al jaren naar verlang, maar mijn drang naar bezig zijn, nieuwe dingen bedenken en niet stil kunnen zitten bedekte deze diepe verlangens jaren lang.

Door naar binnen te keren doormiddel van meditatie, alternatieve sessie’s en zelfreflectie kan ik steeds meer varen op mijn gevoel, mijn intuïtie en mijn hart. Deze manier van leven doet mijn ontzettend goed.

Ik heb hierdoor ontdek dat ik heel blij wordt van het maken van mijn eigen geneeskrachtige thee, van o.a de braam en framboosblad maar ook vrouwenmantel, weegbree en brandnetel.

Omdat ik ook meer wilde doen met de passiebloem in mijn tuin dan alleen kijken, ging in op zoek naar de mogelijkheden van deze prachtige klimplant. Ik ontdekte dat deze naast de prachtige bloemen ook rust (in je kop) geeft. Passie flora kan je drogen om er thee van te zetten, maar mijn ervaring tot nu toe dat dit erg lang duurt. Ik zocht dus naar een alternatief en ontdekte de tinctuur die je er van kan maken.

Passie flora, helpt je beter te slapen, verminderd stress, geeft rust en ontspanning in je lijf door verkramping door stress, het kalmeert, werkt slaapverwekkend, helpt tegen rusteloosheid en helpt bij inslaap problemen.

Passie flora geeft dus rust en daar moest ik wat mee ;-).

Dit jaar ’22 maakte ik dan ook voor het eerst tinctuur van de passie flora.

Ingrediënten: passie flora (blad en bloem), Alcohol en een beetje geduld en liefde.

Gebruik: 20 druppels (1 ml) in een beetje water.