Zindelijkheidsproblemen, gevoelig voor labels of bepaalde texturen van kleding, slechte concentratie hebben alles te maken met de spinal galant reflex. Dit reflex is nodig om geboren te worden omdat dit reflex ervoor zorgt dat de baby draait in het geboortekanaal.

De spieren van de onderrug, billen en bekken maar ook de achterkant van de benen worden beinvloed door dit reflex.

Vaak zie je kinderen met zindelijkheidsproblemen welke geboren zijn door middel van een keizersnede. Dit komt omdat dit reflex niet is geactiveerd omdat de draaing niet is gemaakt in het geboortekanaal.

Een stijf heup gebied of een overgevoelig lumbaal gebied geeft problemen. Op latere leeftijd kan dit zelfs scoliose veroorzaken, een verkeerde diagnose van ADHD opleveren of blaas problemen.

De spinal galant is belangrijk voor de dimensie alle dimensies, het helpt de baby op latere leeftijd op een juiste manier draaien en is belangrijk voor het besef van de dimensie van het bovenlijf en onderlijf.

#ADHD symtomen #bedplassen #broekpoepen # friemelen en draaien #gevoelige onderrug #lastvanlabels #overgevoelig #blaasonsteking #scoliose #balans #ADD #heuprotatie