Peuterpubbertijd, terribe two, ik ben twee en ik zeg nee!

Het is een pittige periode waarbij jou kind de grenzen op zoekt.

Je kent het vast wel, het gaat over zeggen ze… maar wat als het niet zo is?

Bikkels met Prikkels, deze kinderen leven met een uitdaging en vechten iedere dag om lief gevonden te worden of er bij te mogen horen. Het zijn de kinderen driftig en vel zijn, of juist extreem bang.

Je vraagt je misschien af, ligt het aan de opvoeding, moet je concequenter zijn of ben je te streng? NEE, Het ligt niet aan jou!!

De oorzaak is in de meeste gevallen stress… niet de stress die wij kennen maar een vorm van stress die zoekt naar een bepaalde vorm van veilig zijn.

Stress en spanning zorgt er voor dat het brein als het ware op slot gaat.

Leren en ontwikkelen met een actieve MORO of FEAR PARALISIS is bijna onmogelijk en kost voor kinderen onwijs veel moeite.

Ze schieten keer op keer in de vluchten, vechten of bevries stand. Het lijf reageert op iedere prikkel, iedere aanraking, ieder geluid. Deze kinderen zijn onrustig, slapen slecht of juist overdreven veel om hun onrust de baas te blijven. Om de ontwikkeling op gang te brengen heeft het brein letterlijk rust nodig.

Oorzaken van stress en spanning kunnen van alles zijn zoals bijvoorbeeld stress tijdens de zwangerschap, een geboorte trauma zijn (zoals bijvoorbeeld een keizersnee, medische ingreep) maar ook toxische stoffen zoals bijvoorbeel oxytocine (een weeenopwekker) of een ongeluk of een traumatische ervaring.

Bij stress en spanning is het bijna onmogelijk om goed te ontwikkelen.

Vestibulaire onbelans (reisziekte/bewegingsziekte), slecht uithoudingsvermogen, zeer angstig, snel afgeleid, behoefte aan structuur, overgevoelig voor zintuigelijke prikkels en een lage stress tolerantie zijn een aantal punten die je kan herkennen.

Als de reflexen (MORO en FPR) nog actief zijn is integratie van de opvolgende reflexen bijna niet mogelijk. Hierdoor ontstaat er een vertraging in de ontwikkeling.

Deze kinderen staan op de overleef stand. Ik noem ze Bikkels met Prikkels, deze kinderen leven iedere dag met uitdagingen en vechten letterlijk iedere dag.

Natuurlijk moeten we ook de ouders van deze bikkels niet vergeten, want ook de ouders en opvoeders zijn Bikkels met Prikkels al dan niet van zich zelf maar wel die van het kind.
Helaas worden deze ouders in de ogen van andere ouders en opvoeder veelal gezien slecht opvoedend of niet consequent.

De oplossing “Reflexintegratie”

Reflexintegratie is het stimuleren van het lichaam door middel van verschillende technieken waardoor we in dit geval het lichaam tot rust brengen.

Nieuwschierig, na wat het voor jou kan betekenen?