Over mij

Even voorstellen:

Hallo daar, ik ben Thessa van den Berg. Thessa van den Berg - Bikkels met PrikkelsIk ben een geboren en getogen Schoonhovenaar, maar woon inmiddels alweer bijna 10 jaar in Ouderkerk aaan den IJssel. Samen met mij partner Richard hebben wij een tweeling van inmiddels 8 jaar en wonen met onze hond Pip, poezen Amber en Kitty en nog 2 kippen aan de Kerkweg. Mijn hobby’s zijn koken, bakken en tuinieren en eindeloos kletsen met mijn vriendinnen onder het genot van een hapje en een drankje.

In de basis zal ik er alles aan doen om mijn kinderen sterk en stabiel in het leven te laten staan. Dit betekent niet dat ik ze push en dat ze dingen moeten omdat dit goed voor hen is. Daarin tegen zoek ik wel naar hoe het anders kan en ben ik altijd benieuwd naar de oorzaak van een uitdaging.

Ik mijn werk kijk ik naar jouw of jouw kind als professional maar ook als moeder en als mijzelf. Ik meng mijn eigen ervaringen met het geleerde uit mijn opleidingen. 

Mijn ervaringen: Met vallen en opstaan ben ook ik wijzer geworden en mijn ervaringen in het verleden en mijn persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen jaren hebben mij gebracht waar ik nu sta.
Als ex-brandweervrouw heb ik verongelukte mensen gezien van dichtbij en heb ik ervaringen mee gemaakt die ik niet zomaar even vergeten ben.
Als ex-vriendin van een narcist ben ik wanhopig en bang geweest en heb ik uiteindelijk geleerd wat een balans in geven en nemen betekent.
Als moeder van een tweeling weet ik wat de gevolgen zijn van geboorte trauma’s en wat een val van een klimtoestel kan doen met je kind als het gaat over stagnatie in de ontwikkeling.

Samen met mijn partner Richard doen wij iedere dag ons uiterste best om er het beste van te maken.  

Wij willen namelijk het beste voor onze kinderen net als jij denk ik als ouder of opvoeder.

Psychomotorisch kindercoach                                                                                Dat onze beweegpatronen zo belangrijk zijn voor onze ontwikkeling heb ik geleerd vanuit mijn eigen ervaring met mijn dochters. Ik kan er uren over praten. In het dagelijks leven is het een gewoonte geworden om kinderen te observeren vanuit wat ze laten zien in hun motoriek en gedrag. Een label of een probleem is bij mij reden tot onderzoek, ik ga altijd terug. Een label is namelijk geen oplossing.  Op zoek naar een oorzaak, want die is er eigenlijk altijd. Zo fijn om kinderen echt te kunnen helpen!

MCSI Coach en Matrix Coach
In de afgelopen jaren heb ik mijzelf daarnaast ontwikkeld als MCSI coach en sinds afgelopen jaar als Matrix Coach.

MCSI coaching is een manier van coachen die heel breed is waardoor ik vanuit verschillende methodieken, technieken, kennis en vaardigheden kan kiezen wat er bij jou situatie past. Door een doel- en resultaatgerichte vorm van begeleiden is er snel resultaat. Als jij niet weet hoe je met jouw ongewenste situatie moet omgaan kan ik jou leren hoe je dat wel kan. Ik neem deze situatie niet weg, ik kan hem niet veranderen, maar ik kan wel de gedachten en jou manier van denken hierover veranderen. En als je gedachten en jou manier van denken verandert is er ruimte voor nieuwe mogelijkheden. 

Matrix coaching zie ik als aanvulling op wat ik al leerde. Het geeft mij meer mogelijkheden en zorgt voor meer vaardigheden in mijn werk. Matrix coaching werkt zo makkelijk dat het soms bijna ongeloofwaardig is. Het is effectief voor tal van problemen en de resultaten zijn geweldig.

Ik word er blij van om een stukje met jou mee te lopen op jouw levenspad.

Eigenaar Bikkels met Prikkels

Thessa van den Berg

Bewegen en ontwikkeling in combinatie met MCSI coaching!
Het is een combinatie die altijd een positieve verandering geeft bij kinderen en volwassenen.

Samen met u en/of uw kind werk ik aan verbetering, want leren en jezelf ontwikkelen moet leuk zijn en blijven.

Ieder kind is anders, ieder mens is uniek hierdoor is ook de aanpak steeds anders.

Ik werk met verschillende methodes en blijft mijzelf hierdoor steeds opnieuw ontwikkelen.

Medio februari zal ik mijzelf onderdompelen in de lessen van Carla Wensen. Ik zal bij haar de cursus Kind in Evenwicht volgen. Hiermee wil ik nog gerichter leren werken met trauma en stress bij kinderen.